BUAT LIPSTIK SENDIRI JERR......

Assalamualaikum....

Aduhai macamana korang rase kalau abih lipstic???..
Bese aarrh pompuan bukannya boleh tak de lipstic. Walaupun jenih yang malas
tahap maksimum nak make over at least mesti ada satu lipstic betul tak??

Saya paling suka gincu jenama nutrimetic -hai ade ke orang tanya ko pakai
gincu apa Niza ooii!! - nama seperti dalam i/c. yang saybok nak bagi kenyataan skema
tu wat per?. lek aarr member..... sekontot itu namaku....yg boleh jadi nama Rniz bukannya
 apa masa buat acc yahoo tu asyik reject kalau ikut dalam i/c.
 Maka tercetuslah nama alam mayaku RNIZ yang cukup glemer.
Ingat artis je ke ada nama yang canggih????

Yang sebenornya saya tak boleh  guna lipstic  avon rasa perit
  kat bibir dan jadik lebam juge, banyak toksik.
 (psstt...psstt...jangan bagitau kat BIG BOSS avon)
Maka hilanglah keserian bibirku  yang sememangnya mungil ni.
Peduli apa, nak cantik punya pasal sanggup telan toksik tiap hari.
 Malu malu kucing kalau kuar tak tenyeh gincu, rasa
nak masuk kepala dalam badan macam kura-kura sorok muka. Punyalah teruk, buruknya
perangai sampai tahap camtu sekali. Sedarlah wahai Rniz,
kecantikkan itu akan pudar....Allah tak pandang sume tu.



Bab nak cantik ni terkenang zaman sekolah masa dok asrama. Member sibuk dok 
lomor (cakap orang Pahang) colgate kat bibir, konon nak bibir merah 
with natural look!!! Esoknya...hah!!!....amik ko....yang terlebih melomor ubat gigi tu
macam nak terbakar bibir.. Memandai sangat buat petua sendiri. Terimalah padahnya.

CHOP!! singgah jap SINI..

Panjangya mukaddimah.. sori.....Bila ke masanya nak ajar buat lipstic ni?? 
Okay... lek arr.....senang jerr bahannya
Cuma dua jenis. Sebelum tu cerr... selongkar gerobok masing-masing ada tak benda ni.

DAN INI
Pastikan halal..

                Amik lebih kurang 1/2 sudu teh vaseline, lebih pun takpe (kalau nak buat stock untuk
                365 hari). Kikislah sikit eyeshadow (pilih  ur favourite colour) campur keduanya sampai 
                sebati. Kalau guna biru untuk eyeshadow, bolehlah wat lipstic warna sedondon. Dah 
                boleh guna pun. Lepas ni bangkraplah ko SimplySiti.  

TIPs supaya lipstic tak lekat kat gigi:
Dah siap pakai lipstic tebal tebal, amik jari telunjuk kemam
 kejap dlm mulut (tak payah muncung), ha....kan ada lekat lipstic kat jari tu....
Ha... ha... akulah yang paling vogue PERSIS ANGELINA JOLIE (bila hati berbisik)
 tiba ada lipstic kat gigi.Huh....Hilang terus keayuan tuh...

      

SELAMAT BER MAKE UP mmuah....mmuah....












18 ulasan:

  1. Hahaha. Simplysiti bankrap ? Kelakar betul XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye la, bila dah sume pandai wat lipstic sendiri.

      Padam
  2. wah~boleh eh??boleh la gune lepas ni coz eyeshadow byk stock tp xpkai muweheheh

    BalasPadam
  3. idea n tips yg bagos....bgos!!!

    BalasPadam
  4. So far takde alahan la...tapi kalo lipstik Avon memang awal2 reject! Bibir kering woooo :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ramai yg tk matching ngan lipstic Avon..

      Padam
  5. ika suka make-up2 ni ! :)

    http://cartiecacloset.blogspot.com/

    BalasPadam
  6. ena pakai lip bum je.. fobia sbb dlu suka pkai gincu, bibir jadi hitam.. vaseline ni blh bantu bibir kita jd elok semula tak? I mean, bibir dah tak kusam.. =(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sbnrnya lipstic byk toksik dik, akk dulu guna avon lebam juge.
      Vaseline ni mcm lip balm jer..lembabkn bibir tk lebih dr tu.
      Adik try mkn collagen yg utk kulit tu-blh merahkn bibir (pengalamn akklah)

      Padam
  7. masih kekurangan satu lagi bahan utk lipstik tu (beewax) dan vaselin tu jugak bahaya, gantikan ngan coco butter lebih selamat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq, sbb dh bgtau sy satu info yg brmanfaat.

      Padam
  8. Salam ziarah & kenal, mmg bagus buat lisptik @ pelembap bibir sendiri. Kalau letak madu, bibir lg gebu, lembut dan merah semulajadi . Akak menjemput rakan2 menyertai GIVEAWAY 001 CHEEZE MAZ .Link cara2 penyertaan ada di : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    Jika tiada masa menyertainya, harap sangat2 dapat membantu akak dengan :
    1) Tekan butan G +1 bagi entry http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
    2) Vote akak di denaihati. Cara nak vote akak ada di entry : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/12/giveaway-001-tugasan-ke-2.html

    BalasPadam
  9. http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/12/segmen-blog-review-by-sandra.html

    BalasPadam

TERIMA KASIH...ATAS KOMEN ANDA